CONFRONTATIEMATRIX

Kansen en bedreigingen confronteren met sterktes en zwaktes
Download PDF

Een confrontatiematrix wordt als tussenschakel toegepast om voor het bedrijf strategische opties te kunnen formuleren voor in de toekomst. Hierin worden de sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen van een SWOT-analyse beoordeeld met als basis de SWOT-matrix.

SWOT analyse als basis

De basis van een confrontatiematrix is de SWOT analyse. De SWOT analyse is een opsomming van kansen en bedreigingen buiten de organisatie en sterktes en zwaktes binnen de organisatie. Deze opsomming is het startpunt voor de confrontatiematrix.

Confrontatiematrix gebruiken

Door binnen de onderneming gezamenlijk een oordeel te geven ontstaat er een realistisch beeld met daaraan waarden gekoppeld. Hieruit ontstaan er aandachtsgebieden. De aandachtsgebieden betreffen voornamelijk kansvelden en probleemvelden, oftewel mogelijkheden en verbeterpunten. Dit vormt ook de basis voor de nieuw te ontwikkelen strategie in de toekomst.

Hieronder ziet u hoe eenvoudig het is een confrontatiematrix te ontwikkelen en te analyseren met de SWOT- en Confrontatiematrix Generator.

Eenvoudig een confrontatiematrix maken

Door de confrontatiematrix te ontwikkelen met de SWOT- en Confrontatiematrix Generator is het zeer gemakkelijk om een kansveld en probleemveld weer te geven, om vervolgens de basis te leggen voor de strategische opties. Uw SWOT-matrix wordt meteen gekoppeld aan de confrontatiematrix en kan gemakkelijk worden gedeeld, online of offline, en snel en eenvoudig vanaf een ander oogpunt worden benaderd en beoordeeld.

Jouw SWOT-analyse snel en gemakkelijk samenstellen

Met de SWOT- en Confrontatiematrix Generator is het slechts een kwestie van invoeren en de confrontatiematrix wordt compleet ontwikkeld en kan gemakkelijk gedeeld en beoordeeld worden door anderen.

Mitch Eelants

Mitch Eelants

Online marketing en marketingmodellen

Mitch Eelants begon zijn online avontuur met MarketingModellen.com. Hij wist grote hoeveelheden zoekverkeer te werven met zoekmachine optimalisatie. Nu specialiseert hij zichzelf in marketing analytics en neuromarketing. Plaats een reactie

3 Reacties

 1. Julia

  Beste Mitch,

  Kun je een combinatie tussen een sterkte x bedreiging beoordelen met een +2?

  Gr, Julia

  Antwoord
  • Jerome Knoot

   Beste Julia, ik antwoord even voor Mitch. Ja dat kan zeker. De antwoordmogelijkheden binnen de confrontatiematrix kunnen zijn ‘zeer positief’ (+2), ‘positief’ (+1), ‘neutraal / geen relatie’ (0), ‘negatief’ (-1) en ‘zeer negatief’ (-2). Succes!

   Antwoord
   • Julia

    Beste Jerome, hartelijk bedankt voor de snelle reactie! Gr, Julia

    Antwoord

Een reactie versturen

You have to agree to the comment policy.

Jouw marketingplan in 7 stappen

Jouw marketingplan in 7 stappen

Met deze gratis PDF...

Controleer je email inbox!

Share This